Eksklusivt destillert på Inderøy Brenneri
Produsert med erfaring og entusiasme
Akevitten produseres med stor entusiasme og nysgjerrighet. Gamle tradisjoner og oppskrifter får nytt liv, sammen med innovasjon og eksperimentering mot nye og spennende smaksopplevelser innen akevitt.
Inderøy Brenneri ligger på Berg Gård ved Kjerkensvågen, langs Den Gyldne Omvei på Inderøy.

Akevitt tilegnet heltene fra
Operasjon Rype 1945
I de siste krigsmånedene i 1945 var Gjevsjøen en sentral plass i forbindelse med sabotasjeoperasjon Rype. Sabotørene hadde sin base på fjellgården. Operasjon Rypes mål var å sabotere jernbanen for å forsinke de tyske troppenes tilbaketrekning. Heimevernets nåværende innsatsstyrke “Rype” har tatt navn etter operasjonen.
Akevitten er tilegnet operatørene fra Operasjon Rype 1945

Akevitt
Produktinformasjon
Gjefsjøakevitt - Operasjon Rype 1945
Produsert av Inderøy Brenneri
Alc. 38 %
Flaskestørrelse 500 ml
Vinmonopolets bestillingsutvalg, varenummer 12804402
Rene og friske aromaer. Florale toner og lett sødme. Egnet alene og i cocktails. Basert på planter, urter og vekster fra Gjefsjøen Fjellgård i Snåsa. Høstet i samarbeid med Trøndelag Sankeri.
Passer til: Svin, lam, skalldyr og til aperitif

Din guide til lokal mat, drikke og smaksopplevelser i Trøndelag
Oi Trøndersk mat og drikke
Midt i Norge ligger et område som har fått noe helt unikt fra naturen. Noe helt eget med jordsmonn, klima og havstrømmer. Fra mildt, fuktig kystlandskap til kjølig, tørr vidde og fjell. Lange, lyse sommernetter. Når råvaren vokser lenge og sakte, får den en unik smak.
Lokalmat og matopplevelser i Trøndelag
Matriket Midt samler lokalmat- og drikkeprodusenter i Midt-Norge. Her finner du informasjon om produsenter som tilbyr produkter og retter som bygger på lokale råvarer, matspesialiteter eller mattradisjoner, produsenter som tilbyr lokal mat, drikke og råvarer av høy kvalitet og prosjekter med fokus på lokal mat og drikke.
Bak Matriket Midt står Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som også arrangerer Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Med dette arbeidet ønsker vi å videreføre interessen for trøndersk mat gjennom hele året.
Bøker, artikler og reportasjer
Aktuelt
Det er skrevet bøker, laget flere fjernsynsinnslag og skrevet en rekke artikler om Gjefsjøen og Operasjon Rype opp igjennom tidene. Her har vi samlet et utvalg av de.

Teamet bak akevitten
Mennesker og samarbeidspartnere
En stor gruppe entusiaster, dyktige fagfolk og samarbeidspartnere har vært viktige bidragsytere i arbeidet med utvikling og lansering av "Gjefsjøakevitt - Operasjon Rype 1945". Akevitten ville hverken sett dagens lys eller oppnådd samme synlighet og suksess uten alle disse. Her er teamet bak akevitten.

Svein Berfjord



Jim Andre Stene



Ebbe Deraas

Frode Lindgjerdet


Oi Trøndersk mat og drikke


Prisonmade Ålesund


5
Urter og planter
1945
Operasjon rype
2021
Produsert siden