Drinker laget med akevitt fra Gjefsjøen

Drinker og oppskrifter

Gunnar Hugås og Barskolen.no har bidratt i utviklingen av Gjefsjøakevitten med både engasjement, kompetanse og gode råd. Han har i tillegg laget et utvalg utsøkte drinker med Gjefsjøakevitt.

Gunnar Hugås har flere lokale og nasjonale titler i cocktailmiksing, samarbeidet flere år med flere produsenter av øl, vin og brennevin med utvikling av drinker og cocktails av deres produkter. Har jobber for og sammen med noen av Norges beste bartendere og utesteder. Har drevet Barskolen siden 2009, og levert barkurs til forsvaret årlig siden 2011. Dette er første gang hvor Gunnar Hugås har vært med fra begynnelsen av produktets fødsel og hatt en plan.

- Gjefsjøakevitt har en unik lukt og smak som gjør den svært interessant til de fleste typer cocktails. Her er det få begrensninger, og målet er å gjøre miksing med Gjefsjøakevitt til noe enkelt for alle, i tillegg til å være en snaps.

Oppskrift Cloudy mountain Gjefsjøakevitt Barskolenno Gunnar Hugås

Når fjelltåka kommer sigende

Cloudy mountain

  • 2 cl Gjefsjøakevitt
  • 2 cl Disaronno Amaretto
  • 2 cl Lakka

Stirres godt med is, siles og serveres i cocktailglass

Når isen går og snøen smelter

Vårløsning

  • 4cl Gjefsjøakevitt
  • fyll opp med Tyttebærdrikk fra Rørosbryggeriet
  • appelsinskall, twist og is
Oppskrift Vårløsning Barskolen Gunnar Hugås
Oppskrift Rype Barskolen Gunnar Hugås

Den friske, trønderske varianten

Rype

  • Gjefsjøakevitt
  • Ginger ale
  • Jordbær i skiver
  • Malt Pepper
  • Isbiter

Bygges rett i glasset Hell 4 cl Gjefsjøakevitt (ca et eggeglass) i et glass med isbiter. Legg skiver av en stor jordbær i glasset og grov kverne pepper over. Fyll opp med Dahls Ingefærøl fra Trøndelag (for den trønderske varianten, evt. GingerAle).

Dessert

Flight "Cookie"

  • 4 cl Gjefsjøakevitt
  • 3 kuler vaniljeis
  • 3-4 Oreo cookies (etter smak)

Kjør alle ingrediensene i blender til "Milkshake"-konsistens. Hell rett i et glass og pynt med Oreokjeks.

Oppskrift drink Flight Cookie Barskolen Gunnar Hugås
Oppskrift drink Send us pineapple Barskolen Gunnar Hugås

Request for supplies

"Send us pineapple"

  • 4 cl Gjefsjøakevitt
  • 4 cl ananasjuice
  • 4 kuler vaniljeis

Kjør alle ingrediensene i blender til "milkshakekonsistens". Hell rett i et glass og slapp av.

Les også historien om hvordan ananasen kom til Gjefsjøen

Kombinasjonen

Et sett

  • Et glass romtemperert Gjefsjøakevitt i dertil egnet glass.
  • En avkjølt Pale Ale i sitt eget glass.

Holdes adskilt, men nytes sammen.

Velbekomme!

Gjefsjøakevitt Et Sett Barskolen Gunnar Hugås
Oppskrift Gjefsjøakevitt Flower Power Barskolen Gunnar Hugås

Blomster og granater

Flower Power

I Trøndelag finnes et rikelig botanisk utvalg, og i Gjefsjøakevitt finnes bjørkeblad, tunbalderbrå og mjødurt. Dette blandet med hylleblomstbrus og granateplejuice er forfriskende.

  • 4 cl Gjefsjøakevitt
  • 4 cl granateplejuice
  • Fyll opp med Elderflower soda (Fevertree)
  • Masse is

Rett i glasset (build)

Spritzer med
rabarbra & granateple

Mountain brainstorming

  • 4 cl Gjefsjøakevitt
  • 2 cl Drit Forbanna, den søte søster'n
  • 1/2 pasjonsfrukt

    - Shake godt sammen med isbiter.
    Hell i et glass med isbiter og fyll opp med Russian. Eller som her, sil av og server i en skalle og topp med Russian.
    - Garner med pasjonsfrukt og sitronmelisse.

Mountain brainstorming