Til høsten kan du få kjøpt både lokal akevitt og hjemmebrygga øl på Gjefsjøen fjellgård. En egen jordkjeller er bygd for lagring bygget som var sabotørenes hovedkvarter under andre verdenskrig, og som nå blir restaurert. – Hovedkvarteret etter Operasjon Rype skal aldri gå tom for akevitt

Les hele saken i Trønder-Avisa

sabotasjeoperasjonen

Operasjon rype

I de siste krigsmånedene i 1945 var Gjevsjøen en sentral plass i forbindelse med sabotasjeoperasjon Rype. Sabotørene hadde sin base på fjellgården. Operasjon Rypes mål var å sabotere jernbanen for å forsinke de tyske troppenes tilbaketrekning. Heimevernets nåværende innsatsstyrke “Rype” har tatt navn etter operasjonen.

Restaurering av hovedkvarteret til Operasjon Rype

OSS Gjefsjøen

Det pågår et omfattende prosjekt for å restaurere bygningen som var hovedkvarter for Operasjon Rype under krigen. Planlagt ferdigstillelse er i løpet  av 2021.