I en tid då försvarsviljan och motståndsviljan återigen är avgörande i Europa, har OSS Gjefsjoen tillsammans med norska och amerikanska försvarsvänner och Gjefsjøen fjällgård markerat 77 år sedan kampen för frihet och demokrati måste utkämpas i Trøndelagsfjällen. En krans tillägnad “Motståndets ande” med 12 rosor till de döda soldaterna lades på Plukkutjønnfjellet, tillsammans med en extra ros för fallna kamrater. Carl Colby, son till dåvarande majoren och ledaren för Operasjon Rype, William Colby, deltog som hedersgäst och fick besöka högkvarteret för krigets händelser. Amerikanerna fick uppleva vanligt trøndersk väder och vackra berg, samt testa sin skidåkning tillsammans med veteraner och andra vänner. Både på Gjefsjøen fjällgård och med ett besök på Gaundalen Fjellgård fick de uppleva mycket natur och berättelser från både krigstid och annat fjällgårdsliv.

Besøk vid minnevarden på Plukkutjønnfjellet.

En krans tillägnad “Motståndets ande” med 12 rosor till de döda soldaterna lades på Plukkutjønnfjellet, tillsammans med en extra ros för fallna kamrater.

Carl Colby, son till dåvarande majoren och ledaren för Operasjon Rype, William Colby, deltog som hedersgäst och fick besöka högkvarteret för krigets händelser.

Både på Gjefsjøen fjällgård och med ett besök på Gaundalen Fjellgård fick de uppleva mycket natur och berättelser från både krigstid och annat fjällgårdsliv.

Amerikanerna fick uppleva vanligt trøndersk väder och vackra berg, samt testa sin skidåkning tillsammans med veteraner och andra vänner.