De fem OSS NORSO-gruppmedlemmarna som av misstag “invaderade” den svenska byn Lien, kom in i detta hus strax efter att ha blivit ganska trevligt arresterade av en lokal polis. Jag tog den här bilden av Leif Oistad vid huset redan 1999. Strax efter att jag tog den blev vi inbjudna in i huset av samma vänliga dam som tog emot de fem utländska besökarna 1945. Bilderna visar mötet inne i huset och senare i ett samhällscenter där Leif Oistad och Ron / Sivert Windh * visade några föremål de hade lämnat efter sig 1945. BTW är det ett monument över OSS NORSO-gruppen bredvid Lien, mycket nära den plats på isen där de fem helt beväpnade fallskärmsjägare landade. Den andra veteranen är Ron / Sivert Windh – en av de många svenskarna i det 99: e infanteriet och en av få i NORSO-gruppen. * (Sivert Windh bytte namn till Ron efter kriget)