Gunnar Hugås og Barskolen.no har bidratt i utviklingen av Gjefsjøakevitten med både engasjement, kompetanse og gode råd. Han har i tillegg laget et utvalg utsøkte drinker med Gjefsjøakevitt.
Gunnar Hugås har flere lokale og nasjonale titler i cocktailmiksing, samarbeidet flere år med flere produsenter av øl, vin og brennevin med utvikling av drinker og cocktails av deres produkter. Har jobber for og sammen med noen av Norges beste bartendere og utesteder. Har drevet Barskolen siden 2009, og levert barkurs til forsvaret årlig siden 2011. Dette er første gang hvor Gunnar Hugås har vært med fra begynnelsen av produktets fødsel og hatt en plan.
- Gjefsjøakevitt har en unik lukt og smak som gjør den svært interessant til de fleste typer cocktails. Her er det få begrensninger, og målet er å gjøre miksing med Gjefsjøakevitt til noe enkelt for alle, i tillegg til å være en snaps.
Den friske, trønderske varianten
Rype
- Gjefsjøakevitt
- Ginger ale
- Jordbær i skiver
- Malt Pepper
- Isbiter
Bygges rett i glasset Hell 4 cl Gjefsjøakevitt (ca et eggeglass) i et glass med isbiter. Legg skiver av en stor jordbær i glasset og grov kverne pepper over. Fyll opp med Dahls Ingefærøl fra Trøndelag (for den trønderske varianten, evt. GingerAle).
Request for supplies
"Send us pineapple"
- 4 cl Gjefsjøakevitt
- 4 cl ananasjuice
- 4 kuler vaniljeis
Kjør alle ingrediensene i blender til "milkshakekonsistens". Hell rett i et glass og slapp av.